Vinařství DiBonis

Majitelem vinařství DiBonis je pan Lászlo Boni, pocházející z vinařského regionu Baranja, jehož část je lokalizována v Chorvatsku. Je již zástupcem čtvrté rodinné generace, která se zabývá výrobou vína.

První réva byla vysázena vinařstvím Dibonis v roce 2004 ve vinařské  oblasti Subotica-Horgos o rozloze 45 000 ha vinné révy. Přestože je tato vinařská oblast známá pro své bílé odrůdy, Laszlo Boni vysázel převážně červené světově známé odrůdy jako Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Frankovka, a bílé odrůdy Sauvignon Blanc a Muškát Ottonel. Vzhledem k tomu, že Subotica je jedním z předních měst na počet slunných dní, červené odrůdy zrají velmi pěkně, a to zejména Shiraz, který se řadí mezi nové a vzácné odrůdy pěstované v tomto regionu. Shiraz, který se prodává pod názvem DiShiraz udělal vinařství výbornou pověst. Na řadě domácích i zahraničních veletrhů a festivalů vinařství Dibonis získalo mnoho ocenění za kvalitu.

Současnou podobu dostalo Vinařství Dibonis v roce 2008. Moderní technologie ve výrobě vína, které se používájí převážně na Novém Zélandu, Austrálii, Jižní Africe, Chile, Argentiny jsou použity v kombinaci s tradičním přístupem k výrobě vína. Tím je docíleno specifické chuti a vůně vín DiBonis. Vína jsou barikovaná v sudech z amerického a maďarského dubu minimálně 2 roky před vlastním lahvováním.

Administrace webu  ||  Created by: www.Tvorime-Weby.cz © COPYRIGHT 2012