Popis produktu
Rádi bychom Vám nabídli tzv.srbský hrnec inspirovaný dávnými římskými hrnci. Kadý z nich je vyroben ručně bez pouití mechanizace, chemie. Pro výrobu hrnce je pouit hlinitokřemičitý jíl, písek jako ostřivo a voda. Výrobek se suší na vzduchu a pak vypaluje v peci při teplotě 1100 a 1300 st.C. Není pouita ádná glazura, jako je například olovnatá běloba.
Před pouitím je třeba vytvořit přírodní glazuru a to ze směsi kukuřičné mouky a oleje (nejlépe slunečnicového), tímto těstem je nutné vytřít vnitřek nádoby a vloit do rozpálené trouby na 200 st.C a nechat 20-30 min těsto vypéct. Po zchladnutí jednoduše vypálené těsto odloupnete. Od této doby ji nikdy nebudete potřebovat ádný tuk na pečení a při umývání Vám bude stačit pouze čistá voda. Nikdy nepouívejte saponáty!
Tyto hrnce můete pouít v běné kuchyni a v běných troubách, ale také při venkovním pečení, kdy si vytvoříte vatru a vzniklými havými uhlíky úplně zasypete hrnec. V hrnci můete připravovat společně maso, zeleninu a přílohu. A co je úasné, bez pouití tuků. Take vaření je zdravé, rychlé a po pouití odpadá sloité umývání. V případě zájmu Vám pošleme vyzkoušené recepty pravé balkánské kuchyně. Přejeme Vám dobrou chu.